Azares.eu

Azares Logo Моята езикова ваканция Azares Logo
Azares Logo Да пътешествам за мен е страст, а владеенето на чужди езици богатство Azares Logo
 


Испански език в Буенос Айрес, Аржентина

Аржентина се намира в югоизточната част на Южна Америка и е втората по големина държава на континента след Бразилия. Простира се на площ от 2 777 410 km², а населението ѝ възлиза на около 42 милиона души. Аржентина граничи с Чили на изток, Боливия и Парагвай на север, Бразилия и Уругвай на североизток. Аржентина е богата на изживявания страна, която впечатлява с километрични плажни ивици, високи планини, безкрайни пустини, изумителни водопади и огромни мегаполиси. Първите градове в Аржентина възникват под формата на малки колониални селища, които испанците започнали да основават тук през 16-ти век. Името Аржентина идва от латински – „ argentum” (сребро). През далечната 1536-та години местните посрещнали испанския завоевател Педро Мендоса със сребърни подаръци и така възникнала легендата за Сребърните планини. След войната за независимост на 9 юли 1816 г. са провъзгласени Съединените щати на Ла Плата, които през 1926 г. се преобразуват във Федерална република Аржентина. В чест на това историческо събитие аржентинците честват своя национален празник на 9-ти юли. След като става независима държава, Аржентина преживява главозамайващ икономически разцвет и се превръща в най-голямата икономическа сила в света (заедно със САЩ и Великобритания). Очакванията за богатствата, скрити в сребърните мини се оказали илюзия, а истинското богатство - отглеждането на добитък, което се превръща в международна индустрия с появата на хладилнте кораби през 70-те години на 19-и век.
Аржентина е държава, където можем да видим и преживеем почти всичко - от страстно танго на улиците в Буенос Айрес, през бученето на величествените водопади Игуасу до откъсването на леден блок с размер на къща от ледниците в Патагония.
В мислите си винаги свързваме Аржентина на първо място с тангото. Най-доброто място да научим първите стъпки в тангото и да се оставим на усещанията и страстта да ни водят е аржентинската столица Буенос Айрес, известна още като града, където се е зародило аржентинското танго.
Буенос Айрес (Buenos Aires, или в превод от испански „добри ветрове“) е и най-големият град на Аржентина, където живее 30% от населението й, а със своите 12.5 милиона души е в топ 20 на най-големите градове в света. Столицата на Аржентина е разположена в североизточната част на страната, на западния бряг на река Ла Плата при нейното вливане в Атлантическия Океан. Едно от прозвищата на този изпъстрен с изящни забележителности в неокласически стил, фин и изтънчен град е „Париж на Южна Америка”. Тук можем да открием прекрасни паркове, площади в европейски стил, испанска архитектура, лъскави бутици, изискани ресторанти и луксозни хотели. Често наричани „портекос” (пристанищните хора) жителите на Буенос Айрес са главно от испански и италиански произход и се славят с особеното внимание, което отделят на външния си вид и облекло. Друга тяхна характерна черта е, че изключително се гордеят с величието на своя град, което проличава на една от основните туристически забележителности в града - главния площад Пласа де Майо (Plaza de Mayo), където се намира президентският дворец Каса Росада (Casa Rosada). Друг символ на Буенос Айрес е Обелиска (Obelisco - 76 м), издигнат през 1936 година в чест на 400-годишнината от основаването на аржентинската столица. Изграден е по средата на булевард „9 юли”, който е най-широкият булевард в света, като се простира на цели 140 метра и побира общо 18 пътни ленти.
Безспорно едно от най-автентичните и красиви места в аржентинската столица Буенос Айрес е най-старият й квартал „Сан Телмо”. Да отидеш в Буенос Айрес и да не посетиш „San Telmo” е като да отидеш в Рим и да не видиш папата. „San Telmo” притежава неповторимата атмосфера на квартал на артистите, а тангото се танцува по улиците. Мнозина определят “San Telmo” като най-бохемския квартал на Буенос Айрес, а други пък го наричат „дома на тангото”. Някогашните складове за вълна и кожи, край които намерили дом първите заселници, са отстъпили място на двуетажните домове, построени в колониален стил. Днес почти всички калдъръмени улици, антикварни магазини и танго салони са запазени и реставрирани в класическия си автентичен вид, а всяка неделя в Сан Телмо се провежда огромен антикварен пазар на открито.
Една нова и привлекателна забележителност на аржентинската столица, издигаща се сред езеро на Пласа де лас Насионес Унидас (Plaza de las Naciones Unidas) е огромно лале от алуминий и стомана. Гигантската конструкция представлява „нежно” цвете с шест листа, което тежи цели 18 тона. Изработена е от неръждаема стомана и алуминий, извисява се на 23 метра височина и е проектирана да отваря листата си денем и да ги затваря нощем, точно като истинско цвете. Важна подробност е, че цветето се движи, сменя позицията си и се накланя като живо. Скулптурата е създадена и дарена на града през 2002 г. от родения в Буенос Айрес архитект Едуардо Каталано, а името й Флоралис Хенерика (Floralis Genérica) произлиза от латински и според автора „е симбиоза от всички цветя и едновременно с това надеждата, която се ражда всеки ден” !

Испански език в EXPANISH Буенос Айрес

Най-голямата гордост на Expanish е, че училището е признато от своите ученици и от редица престижни образователни организации за едно от най-елитните училища за преподаване на Испански език като чужд език в Латинска Америка.
Защо да изберем Expanish за своето обучение по Испански език в Аржентина ?! Ето някои от основните причини :::
Отлично ниво на преподаване – екип от високообразовани преподаватели и доказани от практиката методи на преподаване;
Акредитации – качеството на преподаване в Expanish е признато, препоръчано и акредитирано от водещи международни организации като IALC, CSN и Bildungsurlaub. През 2011-та Expanish е във финалната петица на номинираните, а през 2012-та печели наградата на Study Travel Magazine London за най-добро училище за преподаване на Испански език като чужд език в света!
Отдаденост - целият екип на Expanish е приятелски настроен и винаги готов да помогне на своите ученици;
ВExpanish ще изучавате Испански език, заобиколени от хора от различни националности и възрасти, като мнозинството са между 19 и 30 години;
Централно местоположение и първокачествени зали за преподаване - Expanish се помещава в напълно реновирана сграда в центъра на Буенос Айрес. Училището разполага с 16 модерно оборудвани класни стаи, компютърна зала и зони за релакс и предлага на своите ученици всички съвременни удобства, улесняващи изучаването на Испански език в Латинска Америка и гарантиращи им комфортно и незабравимо пребиваване;
Настаняване - Expanish подсигурява и предлага на своите ученици безопасно и комфортно настаняване в семейства, споделени апартаменти за ученици на училището с или без хазяин и студентски общежития;
Културна програма - екипът на Expanish предлага на своите ученици богата социално-културна програма, чрез която максимално да се потопят в местните бит, начин на живота и култура;
Отлично съчетание качество-цена - Не на последно място Expanish предлага качествено образование по Испански език и култура на разумни цени
Но безспорно най-добрата референция за качество е, че 98% от учениците, изучавали Испански език в Expanish се завръщат отново и препоръчват училището на своите близки и приятели !!!
Обучението по Испански език в Expanish следва така наречения комуникативен метод и се провежда за всички нива от начинаещи А1 до напреднали С2 включително. Най-предпочитаният курс е Интензивния (Curso Intensivo de Español), който включва 20 учебни часа седмично. Занятията са интерактивни и неусетно ученикът овладява основните умения да чете, разбира, пише и говори на Испански език. Този курс стартира всеки понеделник. Ученикът може да избира между два графика на провеждане на учебните занятия – сутрин (09.00-12.50h) или следобед (14.00-17.50h). Средният брой ученици в група е 6 (шест), а минималната продължителност – 1 (една) седмица. В цената на курса са включени учебници и учебни материали.
За по-амбициозните този курс се предлага и във вариант с 30 учебни занятия седмично.
За индивидуалистите Expanish предлага индивидуални занятия по Испански език.
В Expanish можете да се подготвите за явяване на изпита за получаване на единствения международно признат и безсрочен Сертификат за владеене на Испански език DELE.
Aprender Español y Tango en Buenos Aires - Къде, ако не в родината на тангото, да научим първите стъпки в най-страстния танц ?! В Expanish можете да съчетаете изучаването на Испански език с групови занятия по танго, които са с продължителност час и половина. Уроците по танго са адаптирани и подходящи за всичи от начинаещи до по-напреднали и се провеждат на Испански език, като дават допълнителна възможност за практическо упражняване на езика.