Azares.eu

Azares Logo Моята езикова ваканция Azares Logo
Azares Logo Да пътешествам за мен е страст, а владеенето на чужди езици богатство Azares Logo
 Valencia

Приятели на Испанския език, тези от Вас, които изберат HISPANIA, escuela de español за своята езикова ваканция ще имат възможността да опознаят Валенсия - третия по големина испански град след Мадрид и Барселона.
Столица на едноименната автономна област, Валенсия е многолик град с население около 800 000 жители. Създаден е от римляните през 137 г.пр.н.е. на мястото, където река Турия се влива в Средиземно море и с латинското име „Valentía” в превод сила, мощ, енергия. Валенсия ще Ви впечатли с множество съхранени готически и барокови сгради. В катедралата на Валенсия се пази, донесен от Йерусалим, „Свещеният граал“. Но безспорно съвременната слава на града се дължи на модерния му облик. Световноизвестните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела създават футуристичния комплекс „La Ciudad de las Artes y las Ciencias”, който включва 3D атракции и най-големия океанографски музей в Европа.
А любителите на испанските празници трябва да посетят Валенсия през втората половина на март, когато в продължение на пет дни се провежда уникалната фиеста “Las Fallas”. Всяка година в средата на март Валенсия чества Las Fallas, а в нощта на 19-ти срещу 20-ти март градът изглежда сякаш лумнал в пламъци, когато всички Фаи (повече от 350 майсторски изработени статуи-произведения на изкуството) се изгарят точно в полунощ, като само Фаята-победител получава привилегията да бъде изгорена час по-късно (в 1 часа след полунощ). Fallas означава на валенсиански Огньове, а произходът на този празник е средновековна традиция през пролетта да се изнасят на улиците и изгарят всички стари мебели, вещи и дюшеци от сено, ползвани през есента и зимата. Днес Las Fallas са се превърнали в изцяло туристическа атракция, привличаща милиони туристи.

Културно-развлекателни дейности в Hispania, escuela de español

Училището е разположено в красива вила в университетския район на града, в непосредствена близост до Ректората на Университета на Валенсия и градините “Viveros”. Пешеходна разходка от малко повече от 5 минути ни дели от центъра на града, старата историческа част и главната търговска зона, където са съсредоточени основните магазини, барове и кина. Близко до училището са и градските клубове по тенис и езда, така че любителите на тези два прекрасни спорта могат да съчетаят обучението си по Испански език с практикуване на любимия спорт. И разбира се какво по-прекрасно прекарване на свободното време от разходки из “el Parque de Turiа”. Тези градини с дължина от 8 километра пресичат целия град, като започват от зоопарка “Bioparc”, за да достигнат до емблемата на Валенсия “Ciudad de las Artes y de las Ciencias”. А за по-малко от 10 минути можете да се озовете след училище на плажа. Нужно е да се качите на автобус на спирката срещу сградата на училището или на трамвай и след броени минути да се отдадете на пълен релакс под гостоприемните лъчи на средиземноморското слънце.
HISPANIA, escuela de español предлага богата гама от културни и развлекателни дейности. Това предоставя на учениците възможност да опознаят културното богатство на Валенсия и околностите й и преди всичко основните туристически атракции. Особено през лятото се организират и екскурзии до интересни селища в Comunidad Valenciana като Cullera, Xátiva или Sagunto. Възползването от културно-развлекателната програма на училището дава допълнителна възможност за сприятеляване с ученици от другите групи и нива и така всички заедно си създават забавни и незабравими мигове и спомени.
А ето и част от най-предпочитаните :
■ уроци по салса и фламенко;
■ разглеждане на Валенсия с местен екскурзовод;
■ уроци по испанска кухня;
■ боулинг;
■ посещения на емблематичните музеи в града;
■ посещения на театрални представления, концерти и танцови спектакли;
■ посещения на местни празници и фестивали в селищата около Валенсия;
■ международни вечери; ■ училищни празници (Коледа, края на курса за подготовка за изпита DELE и т.н.)
Сред най-популярните екскурзии са :
■ посещения на плажа Calpe;
■ посещение на Morella;
■ екскурзия до манастира El Puig;
■ екскурзия до Castillo и Римския театър в Sagunto;
■ екскурзия до аквапарка Aquarama;
■ уикенд екскурзии до Мадрид, Барселона или Майорка;
Повече интересни подробности и снимков материал за богатото природно, историческо и архитектурно богатство на град Валенсия можете да откриете тук :

Valencia